Maten på Villsaugården bygger på lokale tradisjoner. Vi serverer lokalmat i ordets rette forstand.

På Villsaugården serverer vi mat basert på råvarer fra Smøla og Nordmøre. Vi lager det meste helt fra grunnen av, uten kunstige tilsetninger.

Vi samarbeider med lokale fiskere og lokale produsenter av kjøtt og grønnsaker. Vi er så heldige å få tak i filet av villfisk som er fanget på Smøla. Torsk, steinbit og breiflabb er noe av det vi får levert fra lokale fiskere.


På menyen har vi også kjøtt fra lokale bønder. Flere gårder på Smøla produserer storfekjøtt og lammekjøtt av svært høy kvalitet. Sammen med fisken og grønnsakene som også produseres på øya vår, utgjør det en variert og ekte lokalmatbasert lunsj- og middagmeny.


Vi baker brød og kaker selv. Hjemmelaget ferskt brød med pisket smør eller alioli setter en ekstra spiss på alle måltider og er godt følge til et enkelt glass med god drikke.


Vi har også snacks, småretter og delingsmenyer på matkartet. De varierer fra uke til uke og settes sammen basert på hva vi får tak i av gode råvarer. Her kan vi tilby torskeloins, oksekjaker, langtidsstekt lammeskank – eller fiskesuppe med fersk fiskefilet fra Smøla-havet. De fantastiske ostene fra Tingvollost er selvsagt på menyen. Og ferske blåskjell med kremet saus og fries er allerede blitt en klassiker.

Det å finne fram til den gode smaken, er det viktige for oss. Det er kjernen i vår matfilosofi. Vi setter sammen gode smakskombinasjoner, noe kjent, noe nytt. Vi dyrker vår egen rabarbra som vi bruker til alt fra syltetøy til desserter. Vi høster også egen ramsløk og egen mynte.


Til dessert kan dere gjerne prøve vår hjemmebakte romkake med krem. Og kaffe av ulike varianter. Vi har alle rettigheter og egen bar.


Velbekomme!